Trade marketeer m/v (Fulltime)

//Trade marketeer m/v (Fulltime)

Heb jij ook “iets” met boeken, kunst, strips en aanverwante productengroepen en gaat jouw hart sneller kloppen bij een succesvolle promotieactie?

Ben jij de marketeer die het als een uitdaging ziet om marketingacties en promoties te ontwikkelen voor onze klanten? Als je het ook nog eens leuk vindt dit te doen voor ons assortiment, dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Van Ditmar is toonaangevend in Engelstalige fictie en non-fictie, kunstboeken, en strips en levert onder andere aan boekhandels, musea, webshops, en concept stores in Nederland en België. Boekhandels, on – en offline, zijn de grootste afnemers, variërend van verkooppunten op stations- en luchthavens tot grote assortimentsboekhandels. Met elke klant wordt een passend assortiment en een pakket van leveringsvoorwaarden samengesteld.

Voor onze afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een

Trade marketeer m/v (Fulltime)

die samen met een collega acties en (joint) promoties regelt voor onze (branche vreemde) afzetkanalen.

Van Ditmar, is een platte, open organisatie met als belangrijkste kernwaarden: ondernemerschap, klantgerichtheid en creativiteit. Het team bestaat uit 20 enthousiaste mensen die door hun professionaliteit en expertise dé gesprekpartners zijn op het gebied van Engelstalige fictie en non-fictie, kunstboeken, en strips. Ons trade marketingteam heeft een sleutelpositie tussen buitenlandse uitgevers in New York en Londen en leveranciers enerzijds en de afzetkanalen in Nederland en België anderzijds. Hierdoor zijn zij in staat consumentgericht promoties te ontwikkelen die waarde toevoegen aan onze dienstverlening.

Wat ga je doen?

 • In samenspraak met de salesmanager opstellen van de marketing en communicatieplannen.
 • Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor het behalen van de trade marketingdoelstellingen waarbij je ook actief op zoek gaat naar samenwerkingsmogelijkheden met de leveranciers.
 • Op basis van de promotiekalender beurzen, events, acties, etc. uitwerken en deze vervolgens organiseren c.q. coördineren en evalueren.
 • Het stroomlijnen en het strategisch inzetten van onze social media-uitingen.
 • In overleg met het sales team om voor de afzetkanalen specifieke acties op te zetten zodat de verkoop een extra stimulans krijgt.
 • Ontwikkelen en onderhouden van joint promoties, mediabarters en strategisch partnerships.

Wat verwachten wij van je?

 • Afgeronde hbo-opleiding marketing en communicatie.
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in soortgelijke functie, in andere branche geen bezwaar.
 • Stressbestendig en gewend aan dynamiek tussen verschillende afdelingen (Sales/Marketing/Inkoop).
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Goede kennis Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt een commerciële hands-on mentaliteit.
 • Je bent nauwkeurig, werkt resultaatgericht en kunt outside the box denken.
 • Je bent creatief, innovatief, klantgericht, gestructureerd en zelfstandig.

 Wat bieden wij?

Van Ditmar biedt een uitdagende baan in een prettige werkomgeving op ons kantoor in Amsterdam, waarin ruimte is om je eigen talenten en competenties te ontwikkelen. Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van achtergrond en ervaring.

Meer weten of reageren?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth Maaskant, salesmanager, l.maaskant@vanditmar.audax.nl of Deborah Leeman, P&O-functionaris, D.Leeman@audax.nl of 088-1338609.

Als je wilt reageren, stuur dan je sollicitatie met curriculum vitae vóór 8 november  2018 naar

Van Ditmar t.a.v. Deborah Leeman, P&O Functionaris, sollicitatie@vanditmar.audax.nl.

Van Ditmar is een werkmaatschappij van Audax. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.vanditmar.nl of www.audax.nl.

2018-10-17T13:42:06+00:00woensdag, 17 oktober, 2018|