De formules: franchise & inkooppartners

Audax biedt diverse retailformules met een herkenbaar gezicht. Stuk voor stuk sterke merken, zoals de full service franchiseformule The Read Shop (Express) en de inkoopcombinaties Plantage InkoopPartners en Vivánt. De formules blijven actueel door constante innovatie, vanuit een duidelijke visie op de toekomst van retail. De aangesloten ondernemers profiteren van voordelen zoals een gezamenlijke marketing en inkoop (en dus prijsvoordeel) en voordelige leveringscondities.

Franchise

The Read Shop (Express) is een gemakswinkel met een ruim en uitgebreid assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, kansspelen, cadeaukaarten, gifts en tabak. Steeds afgestemd op de lokale markt. The Read Shop Express is een tabakspeciaalzaak – ruim 70 winkels momenteel – met een eigentijdse uitstraling en modern interieur, die gebruikmaakt van vele margerijke producten vanuit de jarenlange ervaring van The Read Shop. Ondernemen met ondernemers; meer dan 100 franchisers hebben zich aangesloten. In 2013 zijn voor The Read Shop een shop-in-shop concept en combinatiewinkel (samenwerking met drogisterij, huishoudelijke artikelen winkels en supermarkten) geïntroduceerd.

Inkooppartners

Binnen de inkoopcombinatie Audax InkoopPartners – waar ruim 90 boekhandels bij zijn aangesloten – kan een ondernemer kiezen voor Plantage InkoopPartners of Contractpartners.

Plantage InkoopPartners is een samenwerkingsverband van regionale (assortiments)boekhandels met deskundig advies en passie voor boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorbenodigdheden en cadeauartikelen. Iedere winkel heeft zijn eigen identiteit en uitstraling en is sterk lokaal georiënteerd. Gezamenlijk profiteren deze winkels van de inkoopvoordelen en het dienstenpakket van Audax. Zo wordt instore promotiemateriaal ontwikkeld, nieuwsbrieven en verschijnen er rond belangrijke verkoopmomenten (o.a. Boekenweek, vakantieperiode, decembermaand) huis-aan-huisfolders met naamindruk van de winkel. Ook biedt het Digitaal Inkoop Plein support, evenals de Retail Market (link naar ander nieuwsbericht) die drie keer per jaar plaatsvindt. Ook kan Audax voor deze ondernemers een website inclusief webshop verzorgen.

Contractpartners is voor ondernemers die voornamelijk willen focussen op de faciliteiten die Audax biedt op het gebied van inkoop van boeken. Eventueel verzorgt Audax voor deze ondernemers ook een eigen webshop met het gehele assortiment van het Centraal Boekhuis. Verder is het mogelijk om meerdere keren per jaar een huis-aan-huisfolder te verspreiden. Contractpartners kunnen geen gebruik maken van het beeldmerk van Plantage. Naast zelfstandige boekhandels kunnen ook ondernemers uit andere branches zich voor de inkoop van boeken aansluiten bij Contractpartners.

Samenwerkingsverband Vivánt 

Vivánt is de retailoplossing van, voor en door zelfstandige ondernemers in de tabaksdetailhandel die toch binnen een stevig samenwerkingsverband willen opereren. Het is een volwaardig winkelconcept met een optimaal assortiment, de juiste aankleding en ondersteuning voor een succesvolle zaak. Vivánt onderneemt centraal allerlei activiteiten om lokaal bij de ondernemer in de winkel terugkerende bezoeken en klantenbinding te stimuleren. Onder andere via een consumentenspaarsysteem en een nieuwsbrief. Maar ook op het gebied van winkelautomatisering – hardware & software – biedt Vivánt intensief support. Ook hier wordt geprofiteerd van de inkoopvoordelen en het dienstenpakket van Audax.