Overname De Marskramer

Audax Groep neemt franchise- en groothandelsorganisatie De Marskramer over

Amsterdam, 23 april 2019, Audax Groep neemt franchise- en groothandelsorganisatie De Marskramer over van Blokker Holding. Kort na de aankondiging van de voorgenomen verkoop van Blokker en Big Bazar in november 2018 zijn gesprekken tussen partijen gestart over deze overname. De Marskramer is eigenaar van de franchiseformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play – in totaal 92 winkels – en verzorgt groothandelsactiviteiten. Werknemers van De Marskramer treden in dienst van het Audax-concern.

Casper de Nooijer, CEO van Audax: ”Wij zijn trots dat we ons portfolio uitbreiden met de iconische, op huishoud- en speelgoed gerichte retailformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play. De overname biedt grote voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. Dat komt uiteraard onze klanten ten goede. Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige 700 verkooppunten.”

Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding: “Door deze transactie krijgt groothandels- en franchiseorganisatie De Marskramer weer volop kans om verder te groeien binnen een gezond familiebedrijf. De formules van De Marskramer en Audax sluiten goed op elkaar aan. Met de verkoop van De Marskramer – ‘het kleine zusje van Blokker’ – kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar.”

De transactie wordt naar verwachting later deze maand afgerond. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt.

– einde persbericht- 

Over Audax Groep B.V.
Audax is een zakelijk platform voor logistieke retail en richt zich op het creëren, vermarkten, verspreiden en verkopen van printmedia en andere producten en diensten. Audax biedt zakelijke klanten bereik in Nederland en is met 800 fte’s in de hele keten actief. Via de eigen mediamerken bereikt Audax 2,9 miljoen lezers per week. Met verder 5.500 verkooppunten, waarvan 700 in eigen beheer, is Audax de partij om een product naar de markt te brengen: servicegericht en ondernemend.

Over De Marskramer
De Marskramer is een groothandels- en franchiseorganisatie. Marskramer telt franchiseformules onder de namen Marskramer (44), Prima (25), Novy (17) en Toys2Play (6). De groothandel levert voorts een geselecteerd assortiment huishoudartikelen en speelgoed aan circa 150 zelfstandige winkeliers in dorpen en wijken.

Voor meer informatie:

Blokker Holding                                                                         Audax
Peter Krenn                                                                                          Eelco Parie (Coebergh Communicatie & PR)
T: +31 (0)20 358 90 33                                                                      T: +31 (0)20 470 87 87