Nieuwe invulling logistieke dienstverlening Audax 

GILZE – Audax gaat met ID-Logistics (IDL) en CB een nieuwe invulling geven aan de distributieactiviteiten van de bedrijfsonderdelen Betapress (tijdschriften) en Van Ditmar (boeken). Hiermee zet Audax een volgende stap in het werken aan een gezonde toekomst. 

 

Samenwerking IDL
Na de overname van het fijnmazig distributienetwerk van Audax Logistiek in juni 2022 door ID-Freight wordt dit jaar ook de logistieke operatie bij ID-Logistics belegd. Vanaf 12 augustus aanstaande wordt de dienstverlening van het ontvangen, opslaan en versturen van tijdschriften en aanverwanten ondergebracht bij IDL. Voor het verzorgen van deze operatie wordt tijdens de zomer een locatie ingericht binnen de IDL-campus in Tilburg. 

 

Samenwerking CB
Uiterlijk 1 augustus brengt Audax Retail de dienstverlening met betrekking tot de stroom Nederlandstalige boeken, die tot nu toe via Van Ditmar en Audax Logistiek werd afgehandeld, onder bij CB. Van Ditmar brengt de dienstverlening met betrekking tot buitenlandstalige boeken vanaf 1 september ook onder bij CB. De facturatie van de bestellingen bij Van Ditmar wordt vanaf dan door CB Facturatie verzorgd.

Hans Willem Cortenraad, CEO Audax: “Deze nieuwe invulling is een volgende stap in de outsourcing van onze logistieke activiteiten en in lijn met ons ondernemingsplan voor een gezonde toekomst van Audax. Het gaat ons aan het hart dat dit besluit gepaard gaat met het verlies van arbeidsplaatsen en dat feitelijk het bedrijfsonderdeel Audax Logistiek ophoudt te bestaan. We zijn alle betrokken medewerkers dankbaar voor hun veelal vele jaren inzet voor Audax.” 

 

 Over Audax Groep B.V. 

Audax richt zich op vier kernactiviteiten: retail, uitgeven, commerciële distributie en logistiek. Dat gebeurt via de bedrijfsonderdelen Audax Retail, Audax Publishing, Van Ditmar, Betapress en Audax Logistiek. Onder Audax Retail vallen de formules Bruna en ReadShop. Daarnaast heeft Audax Publishing een eigen mediaportfolio van 6 titels (waaronder Vriendin, Weekend en Santé), vervult Van Ditmar een groothandelsfunctie voor boeken en is Betapress als commercieel distributeur van tijdschriften eveneens een belangrijke schakel in de keten.         

 

Over IDL
ID-Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 2.750 miljoen euro in 2023. Het bedrijf heeft meer dan 400 vestigingen in 18 landen, met een totale oppervlakte van 8 miljoen vierkante meter magazijnruimte in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID-Logistics heeft wereldwijd 38.000 werknemers. Klanten zijn actief in sectoren als de retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce.   

 

In de Benelux is IDL een grote speler op het gebied van contractlogistiek. Zij beschikt over meer dan 600.000 m2 magazijnruimte. Daarnaast is IDL een specialist op het gebied van Benelux distributie. 

 

Over CB
CB heeft 150 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, digitale distributie, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten en werkt voor de sectoren Media en Healthcare.