Mijn Geheim steunt Free a Girl

Mijn Geheim besteedde in editie 14 uitgebreid aandacht aan Free a Girl, een stichting die zich wereldwijd inzet voor het bevrijden van (vaak zeer jonge) meisjes uit de prostitutie.

Wereldwijd zijn er naar schatting meer dan twee miljoen kinderen, meisjes en jongens, die in de gedwongen prostitutie terecht komen. Sommige van deze meisjes zijn niet ouder dan zeven, acht jaar, worden dagenlang in een kooi van twee bij een meter opgesloten en moeten tientallen klanten per dag ‘afwerken’. Meer dan een bakje rijst per dag krijgen ze niet.

Exclusief interview met Yolanthe Cabau in Mijn Geheim voor Free a Girl

Ons doel is om minimaal €2500 in te zamelen om stichting Free a Girl te steunen. Om extra aandacht hiervoor te genereren stond in deze editie van Mijn Geheim een exclusief interview met Yolanthe Cabau, een van de oprichters van de Stichting Free a Girl. Hoewel voor Yolanthe een mediastop gold vanwege haar huwelijksproblemen met Wesley Sneijder, heeft zij toch ingestemd met een interview voor Mijn Geheim. Yolanthe: ‘Deze meisjes hebben de hel op aarde beleefd. Door het werk wat ik doe en mijn bereik, kan ik donateurs werven en geld inzamelen om nog veel meer meisjes te redden. Zo kunnen we hun een nieuw leven geven. Dat geeft mij nog meer kracht om door te gaan.”

Hoofdredacteur Renée van Breukelen zet zich ook persoonlijk in voor de Stichting en zal volgend jaar meedoen met de jaarlijkse actie Lock me up,  waarbij zij zich 12 uur zal laten opsluiten in een kooi van twee bij één meter, de afmetingen van de hokjes waar de meisjes in worden opgesloten.