Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan

Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerken op gebied van distributie. De komende periode wordt gebruikt om de activiteiten gefaseerd over te hevelen en de systemen op elkaar aan te sluiten. Vanaf 1 juli neemt ID Logistics de regie van het fijnmazige netwerk van Audax Logistiek over.

Met deze overname zet ID Logistics een verdere stap in het uitbreiden en versterken van het al bestaande fijnmazige distributienetwerk voor pallets en buitenmaatse producten. Eind 2021 nam ID Logistics de Benelux distributiespecialist GVT Transport & Logistics in Tilburg over. Hiermee voegde het bedrijf voor het eerst in haar bestaan een transporttak toe aan de logistieke dienstverlening. Audax vindt in ID Logistics een sterke partner op gebied van transport & distributie. Met het aangaan van deze samenwerking borgt Audax Logistiek voor de langere termijn de continuïteit van de distributie van haar goederen. ID Logistics kan haar klanten nu een ook totaalpakket aanbieden: fijnmazige distributie van zowel colli, buitenmaatse producten als pallets. De distributie richt zich zowel op de B2B (bedrijven)- als de B2C (consumenten)-markt. Audax Logistiek kan daardoor weer  logistieke diensten aanbieden aan consumenten. Door krachten te bundelen vergroten beide partijen hun slagkracht en worden transportvolumes geconsolideerd. De krachtenbundeling maakt ook een verdere verduurzaming van het distributienetwerk mogelijk.

Stan Hamers van ID Logistics: “In de afgelopen jaren hebben we als GVT Transport & Logistics (tegenwoordig ID Logistics) een duurzaam en fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op zeven strategische locaties in de Benelux. In de huidige, sterk veranderende en uitdagende, markt is het belangrijk om positie te bepalen. In onze strategie willen we graag zoveel mogelijk alles in eigen beheer doen en onze klanten zoveel mogelijk zelf bedienen. Door de overname van het fijnmazige colli-distributienetwerk van Audax Logistiek kunnen wij onze klanten voortaan ook op het gebied van colli-bezorging van dienst zijn. Het vormt een mooie aanvulling op onze palletdistributie.”

 

Hubert de Leeuw van Audax: “Door de samenwerking met ID Logistics verzekeren we ons niet alleen van een kwalitatieve distributie voor onze klanten en hun goederen, maar het biedt ons ook mogelijkheden in bredere zin logistieke dienstverlening aan te bieden. Denk daarbij aan de distributie richting consumenten. Die kunnen via de retail van Audax (Bruna, AKO, Readshop) en de circa 4.000 overige retailpunten die Audax belevert, van goederen worden voorzien in de zogenaamde “last mile”. De samenwerking tussen Audax Logistiek en ID Logistics creëert een meerwaarde voor beiden en omvat de hele supply chain van producent tot consument.”

Links: Hubert de Leeuw (Audax), Rechts: Stan Hamers (ID Logistics)

 

Over ID Logistics
ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 1.910 miljoen euro in 2021. Het bedrijf heeft meer dan 350 vestigingen in 18 landen, met een totale oppervlakte van 7 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft wereldwijd 25.000 werknemers. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics innovatieve, technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling. ID Logistics Benelux beschikt, naast 530.000 m² aan warehouses, over een fijnmazig distributienetwerk met zeven strategisch gelegen hubs. Een team van ruim 2.500 professionals staat dagelijks paraat om opdrachtgevers te bedienen op het gebied van transport en logistiek. ID Logistics Benelux voorziet haar klanten altijd van een passend antwoord op hun logistieke vraag.

Over Audax Logistiek
Audax Logistiek b.v. is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax, dat zich richt op vier kernactiviteiten: uitgeven, commerciële distributie, logistiek en retail. Dat gebeurt via de bedrijfsonderdelen Audax Publishing, Van Ditmar, Betapress, Audax Logistiek, AKO, Bruna, RDC en Bookspot. Audax Logistiek biedt logistieke dienstverlening op het gebied van warehousing, B2B- en B2C-distributie, waarbij de expertise te vinden is in tijdschriften, boeken en aanverwante producten. Met 250 collega’s en 50.000 vierkante meter verwerkingsruimte biedt Audax Logistiek haar klanten al meer dan 40 jaar logistieke oplossingen. Audax Logistiek ontzorgt klanten op het gebied van warehousing B2B en B2C, VAS en distributie zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun core business.